нашата љубов е за верување како швајцарски часовник во времекажување
1:58 PM

посакувам да напишам книга
која ќе биде како споделување тајна
со стотина непознати

поезија која ќе биде
меѓуинтерпункциско водење љубов,
од броење на воздишките нивни
метричките единици да паднат од умор

описи кои ќе бидат
како шега на мазохистички кловн
во натпревар за пантомимичари

дијалози како судир
на две мобилни цвеќарници

твоето срце е неуморен заведувач на денови
кои се слизнуваат по прозорци
како капки на дожд-љубовник
од кои се опијанувам со месеци
за што не ќе си простам со години.


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“