ВИП песни
5:06 PM

секогаш кога нов рогоносец се раѓа,
по еден штрк од оџак паѓа.

во казан се собираат детски рани,
баба плаши, баба мори, баба рани.

(а под под глувци од луѓе градат брани,
луѓе вкусни, луѓе густи, луѓе одбрани.)

треп-треп-трепка секавица,
сече мрак исплашена сијалица.

вампири опколуваат слатко од смокви,
ненаселени јајца молчат
                                        - однадвор цврсти, одвнатре ровки.

почива мустаќ над штрбави заби,
од рабови скокаат камиказе-ореви.

меурчиња пукаат на врв прсти
каде песни се раѓаат,       песни прости,
песни посни              песни дрски.
                                    (песни
                                          кои се пробиваат
                                                 со врски).


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“