твојата љубов е лакома оса заради која отоци со гордост носам
5:07 PM

на ѕидот тапет со соѕвездија од цреши
на ушните ми ресички црешови семки
од кои душникот во дишење ти греши

на секое заминување ја нарамуваш влезната врата
затоа до твоето доаѓање не излегувам -
да не не знам како назад да се вратам

и ѕидовите од собата те следат во сенка
додека не ти ги слушнам чекорите
се плашам да легнам трепка на трепка

брада - шума борови иглички
за губење усни
и чување насмевки

прегратките, велиш, ми се насилни
ако биде, нека е
се умирало од нежности

 


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“