Возот низ нашите денови
5:57 AM

Каде реките се улици,

ливадите - фабрики од чад.

Небото - плодникот на мојата мајка.

Памучни сперматозоиди пливаат кон неа,

чекаат да ја оплодат.

Јас не чекам. Доаѓам. Се раѓам.


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“