Мирису, каде си?
1:46 AM

стареам, се враќам назад во времето
ти си шаманот на моите стрелки што мерат часови
повторно слушав радио
како на 12 години
тогаш, со главата во дијафрагмата на татко ми

ми недостигаат твоите перници
(иако никогаш не успеав да заспијам на нив)
ги мирисам износените парфеми
никој не е ракијата на твојата колонска
сега, носот го опивам на алтернативи 

ќе се изгубам ли во сенките?
меѓу чекорите од мојата до твојата зграда
па ти живееш на Марс
ќе те најдам ли?


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“