- дека ќе бидам тука и кога не ти требам
5:55 AM

Кога тишината зборува погласно од нашите дишења


Ги јадеме боите на денот со дрвена лажица


Лажеме глуварчиња дека е преценета телесноста


Таа неподнослива тежина на леснотијата...гавраните постелуваат крилја на небото
мојот поглед се крие во твоето око


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“