Вино, бадеми и пица
1:45 AM

Таа шушка со својот фустан меѓу прстите
како очајник барајќи тоалетна хартија во пустинско вц

Тој е на крајот од салата стрпливо трпејќи трнови
како неотповикливи нагони за физиолошки потреби

Се пијаниме со пакетчиња бадеми
Нашите коси се од сонцето остарени

Вадиме тапи на вина и неостварени закони
Бираме меѓу домат и патлиџан, пронаоѓаме прашања на проблеми

Седам на ивица од некоја приказна...
А сама раскажувам... ете ти, песна која не е за тебе

а пак ти.


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“