Надењка, или тетратката пишуванки на нараторот
12:40 AM

Вечно осудена да ѕиркам во можната лавина под нашите нозе


Послужена со шега во шепот

непослушни недослушувања

на гласот ветерници
                    - сопнувања

недоречености
недовршености
совршени
снегулки
на моето палто
четиризрачна снежинка, „јас
ве љубам, Надењка.“Не, г-дине Павлович,
вие љубите уште еден расказ во вашата тетратка.


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“