Просперо пристигнува.. еднаш многу одамна...
1:41 AM

Само сакав да ти кажам
- it's a shame you're a boy

Го погребувам часовникот
со сите неотворени стихови.
Пијам исклучиво виртуелно
и ме удира точка сред
два клика на like.

Не одам под отворени чадори.
          Решив да се шетам
со накиснат падобран.

Му згрешивме на некого.
Некои.
       Други.Нашите потреби се гладни
за дисфункционални мутанти.

Игри на инает и ненаоѓање.Ни треба свршување.
Ова беше еден предолг
пат до оргазам.
Ни треба кавга.
Ни треба мочање.
Насмевки.
Прегратки.
Да имам пак кого да лажам.


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“