Да ја пресечеме жицата. Времето ни протекува.
1:40 AM

да си ги укорам рацеве што ти праќаат честитки за Велигден
да не ти ги кршам јајцата за Нова година
газовите им се влажни од боите на Пикасо
кој нормален седнува на книга за кубизам?
Барселона е ладна, зар не?
градов е граден на ветер-темелници
аквариумот - ништо посебно
видов пингвини и ајкула
ќе умрам среќна
ќе ме закопаат до Џим,
како вистинска Французинка


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“