22 февруари. 2009
6:00 AM

Ги лепам твоите разгледници по ѕидовите на собата
Сегде сум
Сегде ме има
Во Париз
Во Ница
Виена
Бон
Њу Делхи
Њујорк
под мостот
на врвот
во дното
А јас останувам упорно една точка во твојот универзум
A ти си оска на вртење
А јас останувам упорно една молекула од твојот кислород
А ти си ноќно цвеќе
А јас останувам упорно една идеја на твојата сенилност
А ти си план за иднина
А јас останувам упорно една отстапка на твојата револуција
А ти си мојата Крушевска Република


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“