Драги Ниче, ти ги бакнувам мустаќите
1:07 PM

Во секоја соба
вазна на решо
радијатор на лавабо


и кактус засаден во коктел чаша


„Во ред е, таа е наша“.


Така живеам во соби


со уредно залутани папки
и болно извлечени млечни заби


„Бонбонче? За болка?“


Бонбонче за болка
Апче за среќа


Се чувствувам како уморна мачка во вреќа


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“