leave you when the summer.
11:56 AM

светот синевина розов сладолед
се топи врз планините


воздушесто коњче се обидува
да гризне облаче


небото е друг свет
населен тишини


ние ѕвездени прашини
паѓаме гравитациски покосени


клуч в зарѓана клучалка не влегува
помалку јас, пак во твоја приказна


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“