прстофат твоја, ѕвездена, човечка... прав
1:30 AM

некогаш мислам дека јас требаше да пораснам
за ти да сфатиш
наместо ти да се разбудиш,
за јас да можам да го делам креветот со тебе
дојде да ме земеш од детската градинка
јас, во моите пораснати чевли
со боси стапала
потцети ме дека само децата и пеперутките се’ уште
се радуваат на пролетта
нема место за мене и моите приказни за добра ноќ
меѓу овие песочни кули и скулптури од восок

ти доаѓам сега,
јаболко во кошничка за двајца
тркалезна
црвена
подготвена да биде твојот залак


Tweet

Шеќернолимонова
...јас секогаш во полглас ги изговарам истите зборови: „Јас ве љубам, Надењка!“